Инфлацията у нас намалява за първи път от месеци под

...
 Инфлацията у нас намалява за първи път от месеци под
Коментари Харесай

Инфлацията у нас за първи път падна под средната за ЕС

 

Инфлацията у нас понижава за първи път от месеци под междинното ниво за Европейския съюз (ЕС), регистрира Евростат.

Поскъпването на стоките и услугите в България през април е 2,5%  на годишна база.

Наскоро Националният статистически институт (НСИ) регистрира също, че инфлацията у нас продължава да забавя ход и през април тя даже е била негативна – минус 0,3%, по отношение на предходния месец.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

Най-ниска инфлацията от страните в Европейски Съюз остава в Литва, Дания и Финландия – под %. Най-висока е в прилежаща Румъния – 6,2%, след нея се подреждат Белгия и Хърватия.

Снимка: btvnovinite.bg

Според икономисти макар понижаването страната ни мъчно ще покрие този аршин за приемане на еврото до излизането на отчета, който ще покаже готовността ни за еврозоната.

„ По-всичко проличава че няма да е позитивна оценката, която ще ни даде Европейска комисия, и то най-много поради метода по който е структуриран самия критерии “, разяснява Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система.

Това сочат данните на Национален статистически институт

По думите му казусът е, че не се гледа междинното равнище за Европейския съюз, а гледаме трите страни с най-ниска инфлация.

„ В Европейския съюз имаше страни, които много по-бързо им се поуспокоиха цените в сравнение с при нас “, добави Николов.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР